• Замінники щастя

    20 Берез 2016
  • Всі ми хочемо щастя, та часто в погоні за ним «підсідаємо» на так звані «замінники щастя». Вся підлість цих «замінників» в тому, що вони не лише не допомагають нам, але й викликають негативні побочні ефекти.

    Для прикладу давайте візьмемо наше тіло. Щоб воно почувалось щасливо, його треба вчасно годувати (чимось корисним), висипатись по 8 годин на добу, а замість стресів давати фізичні навантаження.

    Що ж ми робимо натомість? Після виснажливого робочого тижня (коли приходилось швидко їсти, мало спати і багато стресів мати) треба все це якось компенсувати. Нам хочеться позитивних емоцій, тож ми "западаємо" на все, що нам може їх дати. Наприклад, скупляємо різні речі, які можуть дати нам бажане "щастя", а через деякий час помічаємо, що вдома з'явилась чергова гора нового хламу. Ну й з понеділка знову ж по тому колу.  

  • І що ж ми маємо на виході? Втомлене, невиспане і «вичавлене» стресами тіло. А емоції? Вони далеко не такі позитивні, як нам хотілося б, бо часто отравлені невдоволенням і відчаєм.

    Сьогоднішній світ пропонує нам позитивні відчуття, купу емоцій і щастя, але показник депресії в світі зашкалює. Чому це так?

    Ми, люди, відрізняємось від тварин тим, що в нас є людський дух – особлива прикмета такого розвинутого виду як «homo sapiens”. Тваринам добре, коли в них є що поклювати і де поспати. Нам же скільки не дай – все буде мало… Чому ж ми такі ненаситні?

    Ключ криється в нашій людській природі. Ми, люди, якщо не шукаємо відповідь на питання «Хто я?» і «Для чого я живу?» - вічно будемо метушитись і непокоїтись. А відтак, «знімати стрес», заїдаючи і запиваючи свої турботи. А ще - заганяти їх так глибоко у підсвідомість, що ніякі шуби, подорожі, айфони і автівки не зможуть їх потім звідти дістати...

  • Якщо болить зуб – лікування печінки не допоможе, треба братись за зуб. Так само нам потрібно звикнути жити повноцінним життям. А це значить - приділяти рівноцінну увагу всім 4-м складовим нашого єства, якими є тіло, інтелект, емоції і дух.

    Якщо ми не будемо забувати частіше мріяти, шукати свої таланти і покликання, проясняти свої цінності, роздумувати над тим, чого ми насправді хочемо, слухати свій внутрішній голос … буде відпадати потреба в таких «замінниках щастя» як нові сукні, авто, квартири… або відпаде занепокоєння, що не можемо їх собі придбати. Ми не станемо заздрити тим, в кого того добра валом, бо в нас буде дещо цінніше - СВОБОДА і повноцінне ЛЮДСЬКЕ життя. Здорове, щасливе, сповнене сенсу. І ми замість того, щоб бігати за позитивними емоціями і платити за них свободою, станемо позитив розповсюджувати самі.

    І тоді ми будемо почуватись щасливо, не бігаючи за щастям і не знемагаючи від стресів ☺.

    Алла Мосієвич

  • Долучайтесь до нашої спільноти у Facebook
    і намагайтесь почуватись добре ... попри всі негаразди!